Marcel Bruins (50PLUS): ‘Ouderen moeten weer bloemetje kunnen kopen voor vaasje Rutte’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 13: Marcel Bruins van 50PLUS.

Naam: Marcel Bruins (68 jaar), Doorwerth
Beroep: gepensioneerd, maar actief lid van gemeentebelangen Renkum
Hobby’s: Vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem, fractiewerk voor gemeentebelangen

Waarom in de politiek: ,,Als je dingen echt wilt veranderen in de maatschappij, dan moet je dat via de politiek doen. De ouderen zijn mijn drijfveer om actief te blijven. Hun inkomen en koopkracht is al vijftien jaar niet geïndexeerd, dat vind ik schandalig. De ouderen zouden gewoon weer een bloemetje moeten kunnen kopen voor in het vaasje van Rutte!”
Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Ouderen willen graag dat de jongeren een goed leven hebben. En dat begint bij de aardbol, daar wil ik me hard voor maken. De maatschappij en politiek moeten er bewust van worden hoe vervuilend we zijn geweest de afgelopen decennia. Dat moet hersteld worden. Maar laten we het wel stapsgewijs doen en niet te snel.”

Marcel Bruins - 50PLUS
Volledig scherm
Marcel Bruins - 50PLUS © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.