Burgemeester Marcouch praat donderdagavond, daags na de ramp, met bewoners van de flat aan het Gelderseplein in Arnhem.
Volledig scherm
Burgemeester Marcouch praat donderdagavond, daags na de ramp, met bewoners van de flat aan het Gelderseplein in Arnhem. © Rolf Hensel

Marcouch bezoekt familie van verdachten flatbrand Arnhem: ‘Ook zij zijn verslagen’

ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft een bezoek gebracht aan de familie van de minderjarige jongens die worden verdacht van betrokkenheid bij de flatbrand aan het Gelderseplein.

De burgemeester laat dat weten op zijn Facebook-pagina. Nadat hij donderdag de familie van de slachtoffers bezocht en bewoners van de flat aan het Gelderseplein een hart onder de riem stak, is hij ‘s avonds ook bij de familie van de verdachten langs geweest.

,,Ook zij zijn verslagen en hebben uw steun nodig”, meldt Marcouch, die zijn waardering uitspreekt voor het medeleven dat de burgers van zijn stad tonen met de slachtoffers, de 39-jarige Raymond en zijn 4-jarige zoontje Jelle, en hun nabestaanden.

‘Denk aan elkaar’

 ,,Iedereen ziet dit al meteen aan de buitenkant, waar aan de voet van de flat zoveel bloemen en knuffels worden gebracht. Het is ontroerend en hartverwarmend", zo schrijft Marcouch.

De burgemeester roept de mensen op hun steun ook te betuigen de week na de eerste dagen van het drama. ,,Het grote verdriet dringt diep door in brede kringen, van Arnhemse schoolklas tot werkkring. Denk aan elkaar, blijf bij elkaar, steun elkaar. De week erna, de maand erna, het jaar erna - laten wij elkaar vasthouden.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.