De Engelse jihadbruid Shamima Begum
Volledig scherm
PREMIUM
De Engelse jihadbruid Shamima Begum © EPA

Marcouch: ‘Jihadist Yago R. kan naar Arnhem, zijn Britse vrouw niet’

ARNHEM - De Arnhemse jihadist Yago R. is ‘hot’ in de Britse media, nu blijkt dat hij getrouwd is met de veelbesproken Engelse jihadbruid Shamima Begum. Yago is onder voorwaarden weer welkom in Arnhem, zegt burgemeester Marcouch. Shamima niet.

Zo stilletjes als Yago R. in 2014 naar Syrië verdween om te gaan vechten voor Islamitische Staat, zo veel rumoer is er nu in Groot-Brittannië rond zijn persoon. Zijn foto staat groot op de krantenpagina's en websites van Engelse tabloids, nu blijkt dat hij getrouwd is met de zwangere Shamima Begum (19). Zij baarde veel opzien in Engeland toen ze als vijftienjarige vertrok naar het kalifaat.

Geen verblijfsvergunning

Over het lot van de 26-jarige Arnhemmer is niet veel bekend. Ook niet bij de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, zo laat hij weten. Volgens Britse media is Yago opgesloten in een Koerdische gevangenis. Shamima zit in een detentiekamp met andere IS-vrouwen. Omdat Engeland haar nationaliteit wil afpakken, zou ze graag in Nederland een gezinsleven opbouwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.