Brandweer blust drie woningen en een schuur vanuit de lucht. Er woedt brand in huizen aan de De Wilstraat in de Arnhemse wijk St. Marten. Fotobewerking.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweer blust drie woningen en een schuur vanuit de lucht. Er woedt brand in huizen aan de De Wilstraat in de Arnhemse wijk St. Marten. Fotobewerking. © Rolf Hensel | Persbureau Heitink

Marcouch kondigt onafhankelijk onderzoek aan naar megabrand met twee doden: ‘Bron kan ook sigaret zijn’

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch wil dat een onafhankelijke partij beoordeelt of de gemeente genoeg heeft gedaan om de problemen bij een pand aan De Wiltstraat te tackelen. Daar ontstond dinsdag een enorme brand met twee dodelijke slachtoffers tot gevolg. Buurtbewoners waarschuwen al maanden voor een ‘stadsbrand'.

8 reacties

 • Hans Heerink

  4 maanden geleden
  In dit geval geeft de slager de opdracht voor een onderzoek aan de keurmeester en betaald hem daarvoor. Ben benieuwd welk "onafhankelijk" commerciële bedrijf dit onderzoek voor veel geld mag uitvoeren. Laat het onderzoek door een instantie als de OVV uitvoeren.
 • Robert De Jong

  4 maanden geleden
  Geen accuut gevaar volgens Burgermeester, helaas volledig verkeerd geïnterpreteerd dezexgevaarzetting. Kom op burgervader wees een kerel en erken falen van gemeentelijk toezicht in dit vreselijke drama
 • Jan Rap

  4 maanden geleden
  Domme opmerking van de burgemeester. Daarmee suggereert al dat de gemeente geen blaam treft. Nou .. ik vrees van niet
 • E.gerrits Gerrits

  4 maanden geleden
  Dit krijgt zeker nog een staartje wat het rammelt aan alle kanten
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Als het kalf verdronken is begint de gemeente Arnhem een onderzoek. Van welke partij is deze burgemeester. Let op bij de komende verkiezingen.