Ontruiming van het Sonsbeekpark na een zonnige Koningsdag
Volledig scherm
PREMIUM
Ontruiming van het Sonsbeekpark na een zonnige Koningsdag © Erik van 't Hullenaar

Marcouch over laat ingrijpen in overvol Sonsbeekpark: ‘We pakken excessen aan, maar zijn geen politiestaat’

De Arnhemse burgemeester Marcouch werd dinsdag op twee plekken geconfronteerd met groepen mensen die de coronaregels negeerden: bij een demonstratie tegen die regels, en in het Sonsbeekpark. Hij liet pas laat ingrijpen. Vraaggesprek over de dilemma's van een burgemeester. ,,Ik heb niet de illusie dat dit de laatste keer was.”

18 reacties

 • P Van de Kaa

  2 weken geleden
  In het huidige Nederland kun je het echt nooit goed doen, nu iedereen denkt dat zijn/haar mening de belangrijkste is. De beste stuurlui staan aan wal.
 • Tom Hond

  2 weken geleden
  @petra damme of we gaan helemaal niks zien want genoeg demonstaties en volle parken gehad het hele jaar lang,bewijst toch dat het niet zo besmettelijk is zoals men had verwacht.En mensen die over india beginnen weet wel dat er miljarden mensen daar wonen en die mensen die daar ziek zijn dat is wel ongeveer 1 procent van de bevolking daar en nee niet alle zijn er dood aan gegaan.Dus nederland vergelijken met india klopt zowie zo niet.
 • Erlend Josephy

  3 weken geleden
  Burgemeester Marcouch is duidelijk van een ander kaliber dan burgemeester Aboutaleb.
 • Frits Van der Velden

  3 weken geleden
  Marcouch kwam binnen als een innoverende, jonge nieuwe burgermeester met goede ideeën en standpunten. Veel respect gekregen. Afgelopen jaar haak ik af qua voorstander. Geen support voor lokale horeca, noodverordening met Koningsdag voor rellen omdat politie niet functioneert en dan Sonsbeek zo ontruimen. Gezag wat er was is weg. Jammer.
 • P Raben

  3 weken geleden
  Marcouch heeft uitstekende en knappe keuzes gemaakt dinsdag...ruimte gelaten om escalatie te voorkomen en opgetreden toen mensen teveel ruimte en rechten namen! Hulde voor deze burgemeester!!
 1. Realityster Michella Kox opgepakt nadat ze agente ‘kutwijf’ noemt om coronaboete op feestje, ook account op Facebook geblokkeerd
  PREMIUM
  update
  36

  Reality­ster Michella Kox opgepakt nadat ze agente ‘kutwijf’ noemt om coronaboe­te op feestje, ook account op Facebook geblok­keerd

  De Arnhemse realityster Michella Kox is vrijdag opgepakt, omdat ze een agente op Facebook uitgemaakt heeft voor ‘kutwijf’ en ‘boze kut'. Die uitlatingen deed ze nadat er donderdagavond agenten voor haar deur stonden vanwege een verjaardag bij haar thuis met vier vriendinnen. ,,Het is ziekelijk. Er is zoveel narigheid in de wereld en dan pakken ze mij voor zoiets op? Alsof ik een moordenaar ben.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Rijd met ons mee over de gloednieuwe Europaweg
  Play

  Rijd met ons mee over de gloednieu­we Europaweg

 2. Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwagen in Ede
  Play

  Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwa­gen in Ede

Arnhem e.o.