Ontruiming van het Sonsbeekpark na een zonnige Koningsdag
Volledig scherm
PREMIUM
Ontruiming van het Sonsbeekpark na een zonnige Koningsdag © Erik van 't Hullenaar

Marcouch over laat ingrijpen in overvol Sonsbeekpark: ‘We pakken excessen aan, maar zijn geen politiestaat’

De Arnhemse burgemeester Marcouch werd dinsdag op twee plekken geconfronteerd met groepen mensen die de coronaregels negeerden: bij een demonstratie tegen die regels, en in het Sonsbeekpark. Hij liet pas laat ingrijpen. Vraaggesprek over de dilemma's van een burgemeester. ,,Ik heb niet de illusie dat dit de laatste keer was.”

17 reacties

 • M. v.d. Kaa

  2 jaar geleden
  In het huidige Nederland kun je het echt nooit goed doen, nu iedereen denkt dat zijn/haar mening de belangrijkste is. De beste stuurlui staan aan wal.
 • Tom Hond

  2 jaar geleden
  @petra damme of we gaan helemaal niks zien want genoeg demonstaties en volle parken gehad het hele jaar lang,bewijst toch dat het niet zo besmettelijk is zoals men had verwacht.En mensen die over india beginnen weet wel dat er miljarden mensen daar wonen en die mensen die daar ziek zijn dat is wel ongeveer 1 procent van de bevolking daar en nee niet alle zijn er dood aan gegaan.Dus nederland vergelijken met india klopt zowie zo niet.
 • Erlend Josephy

  2 jaar geleden
  Burgemeester Marcouch is duidelijk van een ander kaliber dan burgemeester Aboutaleb.
 • Frits Van der Velden

  2 jaar geleden
  Marcouch kwam binnen als een innoverende, jonge nieuwe burgermeester met goede ideeën en standpunten. Veel respect gekregen. Afgelopen jaar haak ik af qua voorstander. Geen support voor lokale horeca, noodverordening met Koningsdag voor rellen omdat politie niet functioneert en dan Sonsbeek zo ontruimen. Gezag wat er was is weg. Jammer.
 • P Raben

  2 jaar geleden
  Marcouch heeft uitstekende en knappe keuzes gemaakt dinsdag...ruimte gelaten om escalatie te voorkomen en opgetreden toen mensen teveel ruimte en rechten namen! Hulde voor deze burgemeester!!

In samenwerking met indebuurt Arnhem