Burgemeester Ahmed Marcouch van de gemeente Arnhem. ,,Achter de vondst van harddrugs gaat vaak een wereld van georganiseerde criminaliteit schuil. Een gevaar voor iedere eerlijke Arnhemmer."
Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Marcouch van de gemeente Arnhem. ,,Achter de vondst van harddrugs gaat vaak een wereld van georganiseerde criminaliteit schuil. Een gevaar voor iedere eerlijke Arnhemmer." © Martijn Beekman

Marcouch sluit twee panden in Arnhem na vondst harddrugs en wapens

ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft opnieuw panden gesloten in de strijd tegen criminaliteit. Dit keer gaat het om een woning in de Venkelstraat in Malburgen en twee kamers in een huis aan de Klarendalseweg in Klarendal. Handel in drugs is de aanleiding. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
  PREMIUM

  Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

  NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.