Volledig scherm
Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem. © ANP

Marcouch smeekt Tweede Kamer om verbod op lachgas: ‘Laat onze kinderen niet in de steek!’

ARNHEM/DEN HAAG - Burgemeester Ahmed Marcouch roept de fracties in de Tweede Kamer op naar Arnhem te komen. Hij roept op tot een landelijk verbod en wil laten zien hoe de Gelderse hoofdstad omgaat met het lachgasverbod. 

Arnhem was de eerste gemeente die een totaalverbod afkondigde op de verkoop van lachgaspatronen, die vaak gebruikt worden als partydrug.

Deze week openbaarde staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport plannen voor een landelijk lachgasverbod, maar daar bleken in de Tweede Kamer de regeringspartijen VVD en D66 geen voorstander van

Volledig scherm
Lachgaspatronen. © shutterstock

Landelijke regels om lachgas de status van softdrug te geven, staan daarmee op losse schroeven.  

Uitnodiging
Marcouch doet via sociale media een oproep aan Kamerleden: ‘Onderschat het snel groeiende en ernstige probleem van lachgas niet. Nu kunnen we het nog voor zijn. Zorg dat het verbod er komt. Laat onze kinderen niet in de steek!’.

De Arnhemse burgemeester, die zich zeer ingenomen toonde met de plannen van Blokhuis, nodigt vervolgens Kamerleden via Twitter uit naar Arnhem te komen. Maar daarbij blijft het niet, zegt Marcouch in een toelichting op zijn tweet. De parlementariërs in Den Haag kunnen ook een formele uitnodiging verwachten uit de Gelderse hoofdstad.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.