Volledig scherm
PREMIUM
Behalve de Eusebiuskerk in Arnhem is ook het Huis der Provincie heel geschikt voor Prinsjesdag, vindt Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch. Een koninklijke balkonscène is geen enkel probleem. © Jannes Linders

Marcouch wil Prinsjesdag in Arnhem met open armen ontvangen

ARNHEM/ DEN HAAG - Als het Binnenhof in Den Haag wordt verbouwd en er elders in het land locaties worden gezocht voor Prinsjesdag, zoals ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers voorstelt, dan is in elk geval Arnhem graag bereid mee te werken. Burgemeester Ahmed Marcouch noemt het ‘een unieke kans’. 

Tijdens de verbouwing van het Binnenhof is de Ridderzaal vanaf 2021 of 2022 minimaal vijf jaar niet beschikbaar voor de koning om er zijn Troonrede uit te spreken. Volgens Segers biedt de verbouwing een bijzondere mogelijkheid om Prinsjesdag te vieren in vijf provinciehoofdsteden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.