Volledig scherm
PREMIUM
Een gebruiker van ayahuasca in een promotievideo van het bedrijf in Eersel. © Screenshot video

Marcouch wil verbod op ritueel met drugs: ‘Ik vind de trips gevaarlijk’

ARNHEM - Er moet per direct worden opgetreden tegen ceremonies waar de harddrug ayahuasca wordt gebruikt. Dat verzoek heeft burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem bij het Openbaar Ministerie  (OM) neergelegd.  

Andere gemeenten sluiten zich bij het pleidooi van Arnhem aan. 

Vorige maand overleed een Hongaarse man na het bijwonen van een healingsessie  in het Brabantse Eersel waarbij volgens de politie ayahuasca zou zijn gebruikt.

Uit onderzoek van De Gelderlander blijkt dat dit soort ceremonies ook in onze regio op meerdere plekken worden gehouden. Onder meer in Arnhem, georganiseerd door ‘Beyond Illusion’.

Burgemeester Marcouch heeft  ‘Beyond Illusion’ gevraagd per direct haar werkzaamheden te staken. De gemeenten Doetinchem en Druten zijn ook een onderzoek begonnen naar healings in hun gemeente. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jan Markink en GroenLinkser moeten Arnhemse bestuurscrisis oplossen

    Jan Markink en GroenLink­ser moeten Arnhemse bestuurs­cri­sis oplossen

    ARNHEM - Er wordt toch een poging gedaan de crisis in het Arnhemse college van burgemeester en wethouders op te lossen. Dat is de uitkomst van het debat dat de gemeenteraad van Arnhem woensdagmiddag en -avond heeft gevoerd over de bestuurscrisis. De raad nam met 19 tegen 20 stemmen een motie van de VVD aan waarin is vastgelegd dat Gelders gedeputeerde Jan Markink en een nader te bepalen GroenLinkser een eerste verkenning gaan uitvoeren tot een oplossing.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.