Marjolein Faber (PVV): ‘Stoppen met multicul-dingen en softe onderwerpen’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 8: Marjolein Faber van de PVV.

Volledig scherm
Marjolein Faber (PVV). © DG

Naam: Marjolein Faber (58), Hoevelaken
Beroep: Statenlid, Eerste Kamerlid. ,,En het huishouden, ook niet onbelangrijk.”
Hobby’s: Wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen, en heel veel lezen

Waarom in de politiek: ,,Omdat ik vond dat het anders moest. Ik dacht: ik moet zelf eens een keer iets gaan doen. Maar wel pas toen de kinderen volwassen waren, ik vond dat ik eerst tijd moest nemen voor m’n kinderen. Dat was mijn keuze op dat moment, en daar heb ik nooit spijt van gehad.”
Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Lastenverlichting. Opcenten, in feite hoeven we die niet te heffen. Het zal een kostenpost zijn van 1 miljard euro, maar we krijgen het geld gewoon niet weggezet. Bovendien hebben we 4 miljard op de plank liggen. We moeten terug naar de kerntaken: stoppen met multicul-dingen en softe onderwerpen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.