Mark Bosch is de bomenman van Arnhem: ‘Bomen zijn van levensbelang’

VrijdaginterviewARNHEM - Mark Bosch behoort tot de drijvende krachten van de werkgroep Behoud Bomen Arnhem. Op 13 maart trekt die werkgroep met een bomenprocessie door de stad om een halt toe te roepen aan de kap van gezonde bomen  in Arnhem en de rest van Nederland. ,,Bomen zijn van levensbelang voor een gezonde stad", zegt Bosch.

Wat heeft u met bomen?

Volledig scherm
Mark Bosch bij een monumentale boom bij Park Klarenbeek. © Rolf Hensel

,,Ik geniet van het mysterie eromheen, de veranderingen in vier seizoenen. Het ontluiken in het voorjaar, het volle blad in de zomer. De kleurenpracht in de herfst en dan het kale skelet in de winter, mooi met de sneeuw en de blauwe lucht erbij. Ik raakte als klein kind al gefascineerd door bomen. Ik werd heel verdrietig als ik zag dat een boom werd omgehakt voor niks. Heel erg vond ik het slopen van het park aan de Madelievenstraat in Arnhem-Zuid, waar ik tegenover woonde. Ik ben geëmigreerd naar Arnhem Noord.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.