Volledig scherm
Een attentie voor Gradus Peeters tijdens zijn afscheid op 21 december vorig jaar. Bijna achttien jaar lang had hij twee dagen in de week de bewoners van de Brouwerijweg en omliggende straten voorzien van groenten en fruit. © Gerard Burgers

Markante Huissense groenteman Gradus Peeters overleden

ARNHEM/ HUISSEN - Groenteman Gradus Peeters heeft slechts kort van zijn ‘pensioen’ kunnen genieten. Op zaterdag 21 december 2019 nam hij op 77-jarige leeftijd afscheid van zijn klanten. Afgelopen zaterdag overleed hij, na een zwaar hartinfarct de dag er voor. Komende vrijdag wordt hij begraven.

Gradus Peeters, altijd goedgehumeurd, werd op handen gedragen door bewoners van de Arnhemse Brouwerijweg en andere buurtgenoten. Vanuit een loods aan die weg verkocht de Huissenaar bijna achttien jaar lang, op de vrijdagen en zaterdagen, groenten en fruit. Eind vorig jaar stopte hij daarmee om gezondheidsredenen. 

Diabetes

Als gevolg van diabetes stond hij nogal wankel op zijn benen. Al een jaar of zes redde hij het niet zonder hulp van buurtbewoners.

Die behulpzaamheid had hij zonder twijfel te danken aan wat hij voor de buurt betekende. Want zijn winkel was veel meer dan een groentewinkel. Het was ook de plek waar buurtbewoners bij elkaar kwamen.

Zijn laatste werkdag werd vlak voor kerst een feestelijke. Er hingen vlaggetjes in de loods, er waren hapjes en buurtbewoner Jorik Brounen hield een mooie toespraak. 

,,Hier werden de laatste nieuwtjes uitgewisseld”, zei Brounen toen in zijn speech. ,,Als hij een tapvergunning zou hebben gehad, zou het hier nog gezelliger zijn geweest.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.