Met extra voorzorgsmaatregelen blijft de weekmarkt in Arnhem geopend. Het ter plaatse nuttigen van etenswaren is voorlopig niet toegestaan. Archieffoto: Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
PREMIUM
Met extra voorzorgsmaatregelen blijft de weekmarkt in Arnhem geopend. Het ter plaatse nuttigen van etenswaren is voorlopig niet toegestaan. Archieffoto: Erik van 't Hullenaar © Erik van 't Hullenaar

Markt Arnhem draait door, maar wel thuis je bakje kibbeling opeten

ARNHEM - De weekmarkt op de Markt in Arnhem gaat vrijdag en zaterdag gewoon door, maar met aanvullende maatregelen om verkopers en klanten tegen het coronavirus te beschermen. 

De meest opmerkelijke ingreep is dat het ter plaatse nuttigen van etenswaren voorlopig niet meer wordt toegestaan. Bij de kaasboer en andere verkopers van voedingswaren staan geen proef-bordjes meer voor klanten die een product willen uitproberen. Er staan ook even geen zitjes en/of staantafels bij verkooppunten van snacks en andere etenswaar.

Gebakken visje

Het voor veel Arnhemmers gebruikelijke ritueel om op vrijdag of zaterdag een gebakken visje aan de kraam te eten, is ook buiten gebruik gesteld. Wie een bakje kibbeling of een lekkerbek wil eten, kan dat nog steeds doen, maar de etenswaar wordt meegegeven in verpakking, met de bedoeling om het niet op straat, maar thuis, op kantoor of in de auto te nuttigen.

Op de markt geldt voorts dat hand-op-handcontacten moeten worden voorkomen en dat klanten zoveel mogelijk met de pinpas of de mobiele telefoon betalen. Wie toch contant wil afrekenen, moet zijn geld neerleggen op een plek waar géén contact met de hand hoeft te worden gemaakt.

Handschoentjes en zeep 

Verkopers die met voedsel in aanraking komen en klanten die het in de hand willen nemen, moeten handschoentjes aan. Die zijn dan ook volop aanwezig bij de kramen. Daar waar nodig is er ook desinfecterende handzeep beschikbaar. Verder worden klanten en verkopers er op geattendeerd om tenminste anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.