Volledig scherm
PREMIUM
Mart Smeets met zijn nieuwe boek ‘Het Spel’. © Dick Martens

Mart Smeets schrijft een roman: ‘Ik was een beetje klaar met die column-boekjes’

HAARLEM – Mart Smeets komt opnieuw met een boek.  Het  55ste in heel veel jaar van de geboren Arnhemmer. Anders dan al die andere; deze gaat maar deels over sport. ‘Het Spel’ is een roman; over sport dus en met name basketbal en verder over zijn andere passies muziek, reizen en vrouwelijk schoon’.

Van de gebundelde colums wilde hij wel eens af. Het Spel heeft als ondertitel ‘Een mysterieuze vrouw, een topscorer, hemelse muziek en een zinderende finale’.

Verhaallijn al jaren in hoofd

In de schaduw van de Sint Bavokerk, aan de Grote Markt in Haarlem wil Mart Smeets eerst weten hoe het is in Renkum en Arnhem. ,,Als mijn vrouw Karen en ik daar moeten zijn of er langsrijden, gaat de rit nog altijd even naar het Borgesiusplein waar we voor het huis van mijn opa en oma stoppen. Dat doet mij nog altijd wat. Eens een Ernemmer, altijd een Ernemmer’.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.