Volledig scherm
Martin van Meurs. © Hans Broekhuizen/DG

Martin van Meurs durft niet in Arnhem te wonen

ARNHEM - Martin van Meurs wil wel in Arnhem wonen, maar hij durft niet. Dat zei zijn advocaat Marcel Bosman dinsdagmiddag na een korte pro-formazitting in Zutphen.

De politie heeft 170 afbeeldingen en 5 filmpjes van kinderporno op zijn gegevensdragers, waaronder usb-sticks, laptop en iPad, aangetroffen.

Van Meurs is raadslid in Arnhem. Daarom dient hij ook in deze stad te wonen. Maar onlangs werd bekend dat Van Meurs niet in Arnhem, maar in Ulft verblijft. Reden voor burgemeester Pauline Krikke Van Meurs een brief te sturen. Binnen acht dagen moest Van Meurs reageren. Anders zou hij direct uit de raad worden gezet. Bij de gemeente Arnhem is zijn bezwaarschrift inmiddels binnengekomen. Wat daar precies in staat, wil Bosman niet zeggen. "Duidelijk is dat mijn cliënt uit oogpunt van veiligheid niet in Arnhem woont. Er waren reële bedreigingen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.