Volledig scherm
Het Matserhuis aan de gelijknamige singel in Arnhem-Zuid gaat plaats bieden aan zorgappartementen. © streetview

Matserhuis wordt deels woon- en zorgcomplex

ARNHEM - Het Matserhuis, het kantoorgebouw aan de Burgemeester Matsersingel 200 in Arnhem-Zuid, wordt gedeeltelijk omgetoverd tot een complex met appartementen, waarvan de huurders ook zorg kunnen ontvangen.

Het pand van 6.500 vierkante meter is aangekocht door vastgoedontwikkelaar All-in Real Estate (AIR).  Deze realiseert op de leegstaande tweede en derde verdieping veertig appartementen.  De verbouwing is al begonnen en het streven is om eind dit jaar alle wooneenheden te hebben verhuurd.

Volgens een woordvoerster mikt de eigenaar als het om huurders gaat op mensen die om gezondheidsredenen tijdelijk op meer zorg zijn aangewezen. Zij kunnen zo lang dat nodig is in een appartement verblijven en krijgen de zorg die ze nodig hebben van een hiervoor door de ontwikkelaar gecontracteerde exploitant.    

Het pand aan de Matsersingel telt al een aantal huurders, die daar volgens de woordvoerster van AIR ook gevestigd blijven.  Zo runt de landelijke kinderopvangorganisatie Kindergarten er een kinderdagverblijf en houdt verloskundig centrum Espérance, met een aantal verloskundigenpraktijken, er kantoor. 

Verder houdt Evangeliegemeente De Deur zondagse en doordeweekse samenkomsten in het Matserhuis.  Ook is in het pand nog een aantal bedrijven gevestigd, waaronder een dansschool van MaxStudios.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.