Buurjongen Maurice is een speelgoedinzamelingsactie begonnen voor de kinderen van het gezin dat is getroffen door een brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurjongen Maurice is een speelgoedinzamelingsactie begonnen voor de kinderen van het gezin dat is getroffen door een brand. © Erik van 't Hullenaar

Maurice zamelt speelgoed in voor buurkinderen die alles kwijt raakten door brand in Arnhem

ARNHEM - Toen Maurice van Veldhuizen (16) hoorde dat zijn drie buurkinderen (2, 8 en 10 jaar) vorige week al hun speelgoed hadden verloren na een fikse brand in Presikhaaf begon hij meteen zijn eigen spullen te doorzoeken. 

Quote

Het is mooi om te zien hoe totaal onbekenden zeggen: kom dat speelgoed maar halen.

Maurice van Veldhuizen

,,Ik wilde iets voor ze doen. Al hun knuffels zaten onder het roet. Ze hadden echt niks meer.’’

Maurice en zijn broertje kwamen tot twee kistjes met speelgoed. Dat vond hij nog wat karig. Dus besloot hij een oproep op Facebook te plaatsen. Binnen een mum van tijd stond de woonkamer van zijn ouders vol met allerhande speelgoed.

Van garages, autootjes, treinen tot bordspellen en knuffels. ,,Iemand kwam zelfs met een voetbaltafel.’’

En de aanbiedingen komen nog steeds vanuit heel Gelderland binnen. Het Facebookbericht reikt tot in Ede. ,,Het is mooi om te zien hoe totaal onbekenden zeggen: kom dat speelgoed maar halen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.