Maurits Gemmink (SP): ‘OV moet in de daluren gratis worden’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 3: Maurits Gemmink van de SP.

Maurits Gemmink (SP).
Volledig scherm
Maurits Gemmink (SP). © DG

Naam: Maurits Gemmink (48), Ulft
Beroep: Werkt voor de afdeling communicatie landelijke SP. Maakt filmpjes foto’s, animaties, infographics.
Hobby’s: Wandelen, waaronder het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse. Lekker eten, drinken, in de keuken staan.

Waarom in de politiek: ,,Ik ben lid geworden van de SP omdat Pim Fortuyn op kwam. Ik vond: als ik een mening heb, dan moet ik daar ook wat mee doen. Ook kreeg m’n vader een herseninfarct, een half jaar voor z’n pensionering. Als kleine zelfstandige hield het toen gewoon op, hij ging een zorgtraject in. Toen ik zag hoe dat ging, wist ik dat ik daar wat aan wilde doen.
Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Openbaar vervoer moet in de daluren gratis worden. Daarmee wordt het echt een alternatief voor de auto. Daar zien we grote mogelijkheden. Ook willen we een dubbelspoor in de Achterhoek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.