Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Medewerker Rijkswaterstaat verdacht van megafraude

updateARNHEM - Rijkswaterstaat heeft aangifte gedaan tegen een medewerker vanwege het mogelijk plegen van grootschalige fraude. De politie Oost-Nederland is een onderzoek begonnen, maar er is nog niemand aangehouden. Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen is met de fraude mogelijk een bedrag gemoeid van 1,7 miljoen euro. 

De verdachte medewerker heeft sinds 2014 valse facturen ingediend van ‘in ieder geval dit bedrag’. , Dat meldt de minister van Instrastructuur dinsdag per brief aan de Tweede Kamer.  Van Nieuwenhuizen zegt in de brief de zaak ‘zeer hoog’ op te nemen.

Onderste steen

Ze noemt in de brief geen locatie waar het delict is gepleegd. Het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat Oost-Nederland staat in Arnhem. Rijkswaterstaat wil niet zeggen op welke locatie of locaties de fraude zich heeft afgespeeld. De fraude van de verdachte zou gepleegd zijn in samenwerking met ‘derden’. Dit betekent dat het onderzoek van de politie niet alleen gericht is op de desbetreffende medewerker, maar ook breder plaatsvindt.

Vandaag had de politie al de woning van de verdachte onderzocht, maar heeft nog niemand aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Van Nieuwenhuizen stelt dat de medewerker op non-actief is gesteld. Rijkswaterstaat heeft aangifte gedaan bij de politie en is zelf ook een onderzoek begonnen. ‘Bij ernstige verdenkingen als deze moet de onderste steen immers boven komen’, aldus Van Nieuwenhuizen. Verder laat de minister een extern onderzoek uitvoeren naar het ‘financieel-administratief proces’ bij de weg- en waterbeheerder. Dat moet duidelijk maken of zich vergelijkbare zaken hebben voorgedaan. 

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.