Volledig scherm

Medisch centrum in Heilig Hart Kerk

ARNHEM - De Heilig Hartkerk in de Arnhemse wijk Hoogkamp wordt omgebouwd tot een gezondheidscentrum.

Ontwikkelaar Schwirtz & Partners heeft hierover overeenstemming bereikt met de Eusebiusparochie. "We zijn op zoek naar kandidaten voor het centrum, er zijn al veel geïnteresseerden", vertelt Eelco Schwirtz. "Het is moet een centrum voor eerstelijnszorg worden, met een praktijk voor huisartsen, een tandarts, een fysiotherapeut, een wijkservicepunt met wijkverpleegkundige, een uitgeefpunt voor medicijnen, een diëtist, thuiszorg en andere zorgaanbieders.

De helft van het vloeroppervlak van circa 1800 vierkante meter van de kerk is al vergeven. "Die toezeggingen hebben we binnen", verklaart Schwirtz. Hij noemt het gunstig dat het godshuis uit 1927 strak is gebouwd met een minimum aan zuilen. "Dat maakt de ruimte heel geschikt." Het gezondheidscentrum in oprichting op de hoek van de Bakenbergseweg en de Izaäk Evertslaan heeft ook al een naam: 't Gulden Hart.

Er ligt een plan klaar voor zorgappartementen in de nevenstaande pastorie. "De fysiotherapeut die daar sinds kort zit verhuist dan weer naar de kerk", legt Schwirtz uit. Vastgoedexpert Lucas Sluiter van de Eusebiusparochie meldt dat het bisdom Utrecht waarschijnlijk akkoord gaat met de herbestemming. "Als er zich genoeg belangstellenden hebben gemeld kunnen we de kerk daadwerkelijk verkopen. Dan is de zaak waarschijnlijk voor het einde van het jaar rond."

© DutchDroneShots 2016 Contact: wissevervaet@gmail.com Het voormalige Heilig Hart Kerk te Arnhem wordt verbouwd tot gezondheidscentrum Het Gulden Hart. Het Gulden Hart is een ontwikkeling van Vredelust B.V. Muziek door Marcus Neely: https://soundcloud.com/musicbymarcus/promo-music-inspiational
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.