Volledig scherm
Woonwagenbewoners voor hun kamp in Nijmegen. © Flip Franssen

Meeste woonwagens staan in Arnhem, hoogste dichtheid in Tiel

NIJMEGEN - De meeste woonwagens in de regio staan in Arnhem. Tijdens een meting vorig jaar werden daar 135 standplaatsen geteld. Verhoudingsgewijs spant Tiel de kroon. Daar staan 3,1 woonwagens per duizend woningen, dat zijn 55 woonwagens, dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In Arnhem zijn dat er 1,8 per duizend. 

Uitstervende cultuur

De woonwagencultuur sterft uit. Er zijn al jaren geen woonwagens meer bijgekomen in de regio. Dat komt doordat de meeste gemeenten de kampen bewust klein houden.

Volledig scherm
Diana Maquine is de laatste bewoonster van het woonwagenkamp in Mill. Daar kregen bewoners een huurhuis aangeboden. © Ed van Alem

Gemeenten moeten van minister van Binnenlandse Zaken Karin Ollongren meer rekening houden met de wensen en behoeften van woonwagenbewoners, dat liet zij vorige maand in een brief aan de Tweede Kamer weten. Arnhem beloofde al meer standplaatsen voor woonwagenbewoners.

Check op onderstaande interactieve kaart hoeveel woonwagens er in uw gemeente staan. 

Niet van alle gemeenten zijn de cijfers bekend. Zo ontbreken cijfers van een groot deel in de Achterhoek en het Maasland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.