Ook sfeerartikelen in de nieuwe 2Switch in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook sfeerartikelen in de nieuwe 2Switch in Arnhem. © Rolf Hensel

Mega-kringloop opent in oud industriepand: ‘Vroeger was er wel eens schaamte, nu is het hip’

De Arnhemse kringloopwinkel 2Switch opent zaterdag de deuren op een nieuwe locatie: een oud industriepand aan de Leeghwaterstraat. Met zo’n 1.500 vierkante meter is het in één klap een van de grootste in de regio. Winkelen bij de kringloop is hip, tegelijkertijd is het steeds moeilijker om het kaf van het koren te scheiden.

9 reacties

  • A.J.A. van Rossum

    2 maanden geleden
    @Anna Loo Als je het zo bekijkt kunnen we kringloopwinkels beter afschaffen. Voor de mensen die er baat bij zouden kunnen hebben, is het te duur geworden. Ik denk eerder dat de ideologie plaats heeft gemaakt voor ongegeneerd gesubsidieerd graaien. Hoe verklaar je anders de grote prijsverschillen tussen kringloopwinkels?
  • Anne Schoen

    2 maanden geleden
    @Anna Loo dat moesten die winkels 10 jaar geleden ook allemaal betalen, hoezo konden de normale prijzen toen wel dan? Dat kan je echt niet ophangen aan gestegen energiekosten want al sinds een paar jaar is 2Switch idioot duur geworden. Vooral sinds de tijd dat er geen prijzen meer in de boeken stonden met potlood maar met stickers. Vast een nieuwe eigenaar of manager die meer winst wilde maken.
  • Hans Janssen

    2 maanden geleden
    Bij de 4 Parkstadgemeenten RD4 heeft elke gemeente een eigen winkel van zo'n 500m2. Ze nemen geen grote spullen in ontvangst waar ze niets aan kunnen verdienen. Zie er vaak rijkeren binnen gaan voor leuke hebbedingetjes maar het doel van sociale hulp is vervallen. Vaasje bij ikea €5,00 zelfde vaasje bij RD4 €8,00 Wat is dit voor een cultuur?
  • Jaap De Graaf

    2 maanden geleden
    pareltjes halen ze allang eruit en verkopen ze via de achterdeur. Dat deden ze 15jr geleden al en nu nog steeds.
  • Anna Loo

    2 maanden geleden
    Voor de reageerders: wat moet er allemaal bekostigd worden door de kringloopwinkels? Daar weleens bij stil gestaan? Huur pand, energiekosten, water, aanschaf en laten rijden van de ophaal- en bezorgauto's, salarissen personeel in loondienst, vrijwilligersvergoedingen, kantoorbenodigdheden, benodigdheden om verwerking te realiseren, enz. Gek hè, dat de kringloopwinkels hun prijzen om de zoveel tijd moeten verhogen om de boel draaiende te houden. Evt. winst gaat terug in het bedrijf.