Een vos heeft in Oosterbeek meerdere kippen gedood. Videostill.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vos heeft in Oosterbeek meerdere kippen gedood. Videostill. © DG

Mensen keken er naar en dachten: dat moet een grote rode kat geweest zijn

Column Remco Kock,,Wat heb je nu weer geschreven?” zei mijn moeder vorig jaar. ,,De mensen zullen denken: jouw zoon is niet helemaal goed. Die spoort niet.”

Het geritsel tussen de bladeren, dat waren vogels. Dacht ik. Tot ik ontdekte dat het in Sonsbeek stikte van de muizen. Keek je goed, zag je ze door het groen joggen. Ik vond dat fascinerend en schreef een column over muizenspotten.

Mijn moeder vond het maar gek. Gekker dat ik er over schreef. Mijn vader vond het vooral ongezond. Zelf keek hij pas naar dieren als hij zijn vork erin stak. Buiten, op het terras van ’t Moortgat, spotte hij heel andere dingen.

Het was inderdaad vreemd om in Sonsbeek muizen op hun bestaan te betrappen. Ik stopte met muizenspotten, wat achteraf bezien misschien een voorbode was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.