Ontvangst van Henk Raben uit Arnhem bij de tram van de HTM met bijwagen door conducteur Wim Annotee in het Nederlands Openluchtmuseum.
Volledig scherm
PREMIUM
Ontvangst van Henk Raben uit Arnhem bij de tram van de HTM met bijwagen door conducteur Wim Annotee in het Nederlands Openluchtmuseum. © Erik van 't Hullenaar

Mensen staan nog niet te dringen voor de proef met publiek in het Openluchtmuseum. Maar genieten doen ze dubbel en dwars

ARNHEM Het Nederlands Openluchtmuseum is drie dagen geopend voor een experiment voor heropening in coronatijd in opdracht van de regering. Er is plek voor 7.500 mensen, evenredig verspreid over die dagen. Maar de opkomst valt tegen: 1200 mensen hebben zich tot nu toe aangemeld. Woensdag genoten zo'n 400 mensen van een eerste dagje uit in een zorgvuldig georkestreerd patroon van tijdsloten. Iedereen roemde de oase van rust.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.