Davina Michelle opent zaterdag 31 augustus de tweede editie van het ASM Festival in Arnhem.
Volledig scherm
Davina Michelle opent zaterdag 31 augustus de tweede editie van het ASM Festival in Arnhem. © ANP Kippa

Met Davina Michelle opnieuw hitsucces op Arnhems ASM Festival, ook Ilse DeLange en Racoon komen

VideoARNHEM - Zangeres Davina Michelle, die met ‘Duurt te lang’ de boeken ingaat als de vrouwelijke solo-artieste met de grootste nummer-1 hit ooit in Nederland, staat zaterdag 31 augustus op het ASM Festival in Arnhem. Dat wordt vandaag bekend gemaakt. Op het affiche staan verder nog voormalige Arnhemse Ilse DeLange, Di-rect, Racoon, Guus Meeuwis en het dj-duo Lucas & Steve.

Het is de tweede maal op rij dat organisator BOD Events een gelukkige hand van programmeren heeft voor het Arnhemse festival. Vorig jaar scoorde BLØF plotsklaps een enorme hit met ‘Zoutelande’. Op het moment dat de Zeeuwse band werd vastgelegd voor ASM Festival 2018 was daar in de verste verte nog geen sprake van. 

En zo gaat het dit keer met Davina Michelle. De tweede editie van het ASM Festival is pas zaterdag 31 augustus, maar programmeur Dirk Malschaert heeft de line-up al maanden geleden vastgelegd. Toen Michelle werd gecontracteerd, in november, was haar single ‘Duurt te lang’ net uit en nog lang geen hit.

Onverwacht

Ilse DeLange keert voor het ASM Festival terug naar Arnhem.
Volledig scherm
Ilse DeLange keert voor het ASM Festival terug naar Arnhem. © Paul Bellaart

Zo ging het in 2018 in de aanloop van de eerste editie van het festival met BLØF. De Zeeuwse band was al geboekt voor Arnhem lang voordat Zoutelande plotsklaps een enorm hitsucces opleverde. ,,Dat hadden we niet verwacht”, zegt Malschaert. ,,Davina Michelle komt natuurlijk ook uit het niets.”

De jonge zangeres was in Arnhem vorig najaar al geen onbekende meer. Davina Michelle maakte in september 2018 indruk als een van de artiesten op Bridge to Liberation Experience, het spektakel ter gelegenheid van de herdenking van de Slag om Arnhem.

Het programma van het tweede ASM Festival heeft los daarvan nog andere lokale tintjes. Zoals de terugkeer van Ilse DeLange, die jarenlang in Arnhem woonde voor ze naar Het Gooi verkaste, en zanger Marcel Veenendaal van Di-rect, wiens wieg in Ede stond. Spreekstalmeester Eric Corton komt oorspronkelijk uit Oosterbeek.

Organisator BOD Events mikt voor de editie van komende zomer op maximaal 15.000 bezoekers. Kaarten voor het ASM Festival (kosten: 32 euro) zijn nog niet te koop. Wel kunnen mensen zich wel alvast registreren. ,,Het loopt goed”, zegt Malschaert. ,,Duizenden mensen hebben dat al gedaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.