Met de kinderen een dag eerder al op vakantie, mag dat zomaar?

Je kinderen een dagje eerder meenemen naar wintersport of een andere vakantiebestemming, moet kunnen toch? Nou, nee. Het mag niet. Toch lijkt het veel te gebeuren. Vrijdag, een dag vóórdat de officiële schoolvakantie begint, zijn op snelwegen richting het zuiden al veel auto's met dakkoffers en kinderen op de achterbank te zien. Zo ook op de A12. Wie wordt gepakt riskeert een boete.

,,We zijn inderdaad onderweg naar Zwitserland om op de lange latten te staan’’, vertelt Theo Aufenacker uit Velp (bij Arnhem), terwijl hij nog even iets uit zijn dakkoffer bovenop zijn Saab pakt. Hij is met zijn gezin met drie kinderen van 6, 8 en 10 jaar even gestopt bij een tankstation langs de A12 tussen Duiven en Zevenaar. ,,Nee, nee. Onze kinderen hebben we niet illegaal meegenomen. Hun school in Velp heeft vandaag (vrijdag, red.) een studiedag. Die dagen plannen ze meestal voor de vakanties. Dus dat komt mooi uit.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.