Met een bloedgang Rozendaal in: de Beekhuizenseweg is een gevaarlijk speeltje voor wielrenners

videoROZENDAAL - Is er wel een veilige oplossing voor de twee Rozendaalse T-splitsingen eind Beekhuizenseweg, begin Kerklaan? Dat is voor velen de vraag nu het nieuwe wielerseizoen rap nadert. Op de kruising die in de kom ligt tussen twee populaire hellingen overleed op 6 september 2018 een 83-jarige vrouw na een harde botsing met een wielrenner.

Met een bloedgang storten twee wielrenners zich op de T-splitsing met de Rosendael, richting kasteel Rosendael. In een mum van tijd vliegen de in roze en blauw gestoken sporters de splitsing over en verdwijnen heuvel op de Kerklaan in. ,,We haalden met gemak de 50 kilometer per uur", zegt wielrenner Jesse Reith, die samen met Maarten van den Berg voor De Gelderlander de proef op de som nemen. ,,Voor je het weet ben je beneden.”

Quote

Ik heb al heel wat schaafwon­den behandeld hier op het grasveld voor mijn huis

Lian Palm
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.