Met het Songfestival kan Arnhem 75 jaar vrijheid vieren, zegt Marcouch bij ‘Pauw’

ARNHEM - Het Eurovisie Songfestival naar Arnhem halen zou een mooie manier zijn om 75 jaar vrijheid te vieren, vindt burgemeester Ahmed Marcouch. ,,Arnhem is de culturele hoofdstad van Oost-Nederland’’, zei hij maandagavond in de talkshow van Jeroen Pauw. ,,Bekend van de Slag om Arnhem. We vieren dit jaar 75 jaar na de Slag. Dat ging om de bevrijding van Europa. Wat is er nou mooier om de vrijheid te vieren door het Songfestival in de regio Arnhem-Nijmegen te organiseren?’’

16 reacties

 • Jos

  4 jaar geleden
  Bij de KNVB in Zeist zullen ze besmuikt lachen over zoveel naïviteit door te verwachten dat de voetbalbond akkoord zou gaan dat Vitesse twee laatste speelronden en de volledige playoffs uit of in een andere gemeente moet gaan spelen.
 • Rinus

  4 jaar geleden
  Ja he Klaas1... laten we gewoon niets meer doen op cultuur- en op sportgebied in Arnhem en al het geld doorsluizen naar ouderen- en jeugdzorg. Wat een onbenullige uitspraak. Hoe denk je dan dat Arnhem er voor zal staan over 10 jaar al cultuur en sport verdwenen is uit de stad.
 • Rinus

  4 jaar geleden
  Hij zei culturele hoofdstad van Oost-Nederland, niet van Nederland....Beetje slordig.
 • Kareltje

  4 jaar geleden
  Ja,  en Utrecht centraal in Nederland.....  Europees feestje voor dat lgbt volkje
 • Rob

  4 jaar geleden
  Ten eerste is Arnhem geen arme stad, maar een stad met veel mogelijkheden, uitdagingen, een multiculturele prima bevolking, dynamisch en toekomst gericht. De stad ligt centraal in Nederland en is inderdaad de culturele hoofdstad van OOST Nederland (dat is namelijk wat Marcouch zei). Deze stad heeft zoveel te bieden. Het is makkelijk om altijd de negatieve zaken te benoemen.