Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Erik van 't Hullenaar

Met niet-spoedeisende problemen niet meer naar de oogarts, maar naar de optometrist

ARNHEM - De huisartsen in de regio Arnhem kunnen vanaf deze week patiënten met niet spoedeisende oogklachten rechtstreeks doorverwijzen naar negen geselecteerde plaatselijke optometristen. 

Quote

Het doel is om de juiste zorg op de juiste plaats te krijgen

Simone Kwant, Onze Huisartsen

Patiënten kunnen daarmee de wachttijden en wachtlijsten van de druk bezette optometristen en oogartsen in het ziekenhuis ‘omzeilen’. Al binnen een paar dagen kunnen ze met hun oogklachten terecht bij een aangewezen optometrist in hun woonplaats of regio. 

Bovendien hoeven ze voor een bezoek aan zo’n optometrist geen cent eigen bijdrage te betalen. Dat is wel het geval als ze voor een diagnose worden doorgestuurd naar een optometrist en/of oogarts in het ziekenhuis.

Het gaat om een proefproject van drie jaar. Daarbij zijn koepelorganisatie Onze Huisartsen, ziekenhuis Rijnstate, Oogzorg Praktijken Nederland (platform van geregistreerde optometristen) en verzekeraar Menzis betrokken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.