Michiel Scheffer (D66): ‘Geïnspireerd door Jan Terlouw’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 12: Michiel Scheffer van D66.

Michiel Scheffer (D66).
Volledig scherm
Michiel Scheffer (D66). © DG

Naam: Michiel Scheffer (54), Nijmegen
Beroep: Gedeputeerde bij de provincie Gelderland, verantwoordelijk voor de portefeuille Economie
Hobby’s: ,,Wielrennen. Lange afstanden, op gematigde snelheden. Verder ben ik familiehistoricus en doe ik stamboomonderzoek. Zo ben ik er bijvoorbeeld achtergekomen dat ik afstam van de Hertogen van Gelre.’’

Waarom in de politiek: ,,Dat besluit nam ik op mijn 18de verjaardag om 09.05 uur, toen ik me aanmeldde bij een politieke partij. Lid worden was een manier om te laten zien: ik ben volwassen en mijn stem telt. Daarbij werd ik geïnspireerd door Jan Terlouw, dat is een groot politiek voorbeeld voor me.’’
Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Hoe komen we uit de crisis en hoe krijgen we een groene economie? Volop inzetten natuurlijk op de energietransitie, het verduurzamen van de economie, minder vlees eten. En zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.