‘Microstad’ in twee nieuwe torens bij station Arnhem Centraal

ARNHEM - Station Arnhem Centraal krijgt er met gebouw ‘Podium 26' twee torens bij. Het Arnhemse bedrijf ABC Planontwikkeling wil er de komende jaren een zogenoemde ‘microstad’ gaan bouwen. 

Volledig scherm
Impressie van gebouw Podium 26, te bouwen op kavel K3/K7 op station Arnhem Centraal door ABC Plantontwikkeling. © ABC Plantontwikkeling

Op de laatste hoogbouwlocatie van het Arnhemse station, op het zogenoemde ‘stadsbalkon’ tussen de Rijntoren en de megabioscoop van Pathé, moet begin 2022 een gebouw staan met twee torens die 30 en 50 meter hoog worden. Podium 26 gaat als het ware trapsgewijs Pathé (zo'n 35 meter hoog) verbinden met de bestaande Rijn- en Parktoren (circa 70 meter hoog).  

ABC Planontwikkeling, dat vandaag de contracten tekent met grondeigenaar Nederlandse Spoorwegen, spreekt van een ‘microstad’ met meerdere functies op 15.000 vierkante meter; horeca en flexibele werkplekken op de transparante onderste etages, daarboven flexibele kantoorruimte en op de bovenste verdiepingen dertig tot zestig woningen. 

De verschillende gebruikers en bewoners van het gebouw moeten straks voor meer dynamiek gaan zorgen op en rond het Stationsplein, legt ABC-directeur Patrick Schlick uit. Ook in de avonduren. Het is de bedoeling dat het gebouw nauw aansluit op de al bestaande winkelstrip. In de (nu leegstaande) winkelruimte vlak bij de stationsingang is een entree bedacht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.