Volledig scherm
Renate Vesters van Monkey Town in Arnhem. ,,Ik denk dat veel ouders zoeken naar een plek waar ze zich samen met hun kinderen een dag kunnen vermaken.” © Erik van 't Hullenaar

Midgetgolfen en kegelen bij indoorspeelparadijs Monkey Town

ARNHEM - Het Arnhemse indoorspeelparadijs Monkey Town gaat uitbreiden. Vanaf 1 oktober krijgt eigenaar Renate Vesters in het complex aan de Cruquiusweg de beschikking over een tweede, aangrenzende hal. Daarin komen onder andere een kegel- en een negen holes midgetgolfbaan.

In de nieuwe speelhal wil Vesters (Oosterhout, 43) ook tafelvoetbal- en pooltafels gaan opstellen. Verder loopt ze met het plan rond om een ruimte te creëren waar ‘Mission Impossible’ kan worden gespeeld. Bij dat spel moeten deelnemers,  op weg naar een schat, zo snel mogelijk door een ruimte zien te komen waarin laserstralen elkaar kruisen. Verschillende obstakels maken het een extra uitdaging de stralen te ontwijken.

,,Ik wil ouders en kinderen meer samen aan het spelen zien”, verklaart Vesters de keus voor onder andere de kegel- en midgetgolfbaan. Samen spelen is nu bij Monkey Town Arnhem nog niet of nauwelijks aan de orde. De kinderen klimmen, glijden en klauteren, terwijl de ouders met een kop koffie binnen handbereik naar hun mobiele telefoons staren. 

Sprong in het diepe

Vesters begon vier jaar geleden, samen met haar echtgenoot, met Monkey Town Arnhem. Terugkijkend spreekt ze van een succesvolle sprong in het diepe. ,,De bezoekcijfers zijn van begin af aan goed geweest. Als het te warm is, blijven de mensen weg. Maar heel vaak ook speelt het Nederlandse weer ons in de kaart. Maar waar ik het meest tevreden over ben, is de goede naam die we in Arnhem hebben opgebouwd. Overal lees en hoor je terug dat ons team klantvriendelijk is en wij de boel goed schoon hebben. Mooie referenties, daar doen we het voor. Die geven bevrediging.”

De nieuwe speelhal is 500 vierkante meter groot. Hij grenst aan het huidige onderkomen van 2.600 vierkante meter. Vesters: ,,Vier jaar geleden konden we die kleine hal er ook al meteen bij huren. Maar dat durfden we toen niet aan. Nu hebben we geen moment geaarzeld. Het vertrek van Cycloon uit die hal betekende een prachtige kans voor ons om een breder concept neer te zetten. Ik denk dat veel ouders zoeken naar een plek waar ze zich samen met hun kinderen een dag kunnen vermaken.”

In top tien van dagattracties

De Oosterhoutse ondernemer denkt na 1 oktober hooguit een maand nodig te hebben om de nieuwe hal in te richten. ,,Alles is nu in voorbereiding. De verschillende onderdelen van de midgetgolfbaan worden op dit moment in Arnhem gemaakt. Straks is het gewoon een kwestie van de boel neerzetten en aankleden.”

Monkey Town heeft 44 vestigingen in Nederland. In 18 daarvan kan ook het schietspel lasergamen worden beoefend. Ook Monkey Town Arnhem biedt die mogelijkheid. Een peiling onder de Nederlandse jeugd heeft onlangs uitgewezen dat Monkey Town sterk aan populariteit heeft gewonnen. Monkey Town staat nu op plek zeven in de top tien van dagattracties. Twee jaar terug was dat nog plek twintig voor het indoorspeelparadijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.