De politie doet tot diep in de avond onderzoek op een van de locaties waar eerder op de dag arrestaties zijn verricht.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet tot diep in de avond onderzoek op een van de locaties waar eerder op de dag arrestaties zijn verricht. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

'Mijn zoon opgepakt? Dat geloof ik niet'

ARNHEM/HUISSEN - De invallen in woningen in Arnhem en Huissen zijn niet ongemerkt voorbij gegaan. Met harde knallen vielen speciale arrestatie-eenheden de woningen binnen. ,,Mijn neefjes hebben het allemaal gezien en zijn zich rot geschrokken’’, zegt een vrouw met een hoofddoek in de Arnhemse wijk Presikhaaf.

21 reacties

 • NN

  4 jaar geleden
  Feiten...En een 'hoger' genoten opleiding maakt men nog niet perse een goed journalist!Ervaring...Bedankt voor de warmte, Patries!
 • geertje

  4 jaar geleden
  De politie heeft goed werk gedaan maar dat heeft ons  veel belastinggeld ( en nog steeds ) gekost met dat Midden Oosten terrorisme
 • Peer Kort

  4 jaar geleden
  Dan wordt het een heel dun krantje en in dit geval een piepklein stukje. Het stuk wemelt van de omschrijvingen van de verdachten, politie, familie en buurtbewoners. Velen geven hun (bevooroordeelde) meningen die inhoudelijk niets toevoegen. Raar dat je dan alleen een hoofddoek als pijnpunt noemt.Als dit allemaal niet meer kan dan is geen enkel opiniestuk of column meer veilig, laat staan een human intereststukje.
 • Patries

  4 jaar geleden
  Als krant en als journalist dien je objectief het nieuws te brengen. Alles wat geen toegevoegde waarde heeft aan het nieuws, hoort niet thuis in een kwaliteitskrant. Er zitten behoorlijk rotte appels tussen in de maatschappij, maar dit mag geen reden zijn voor een krant om informatie toe te voegen waarmee je een bepaald beeld wilt creeren. Als krant breng je nieuws, dat is je werk. Als het om een Nederlandse dame was gegaan, had er ook niet gestaan, een vrouw met blond haar. En ja, Ilse, want de politie heeft haar werk wel goed gedaan, dus daar hoef ik mij niet druk om te maken. 
 • Theo

  4 jaar geleden
  De opgepakten zijn mannen tussen de 21 en 34. Overigens lijkt het me sterk dat je niet in de gaten hebt dat je familieleden er extremistische denkbeelden op nahoudt. Zeker in dit geval, waar sprake  is van het voorbereiden van een aanslag, heb je dan tenminste de morele plicht dat te melden bij de politie.

In samenwerking met indebuurt Arnhem