Volledig scherm
Bruggetje over een van de waterpartijen in Meinerswijk. © Rolf Hensel

Milieufederatie vindt bouwplan voor Stadsblokken-Meinerswijk ‘onverstandig’

ARNHEM - De Gelderse Natuur en Milieu Federatie zet grote vraagtekens bij de plannen voor woningbouw in Stadsblokken en Meinerswijk in Arnhem. De GNMF noemt ze in een zienswijze ‘onverstandig', met het oog op de klimaatverandering en grotere aantal hoogwaterpieken dat als gevolg daarvan in de toekomst wordt verwacht. Ook in de Nederlandse rivieren.

,,De veiligheid is het meest gebaat bij verruiming van de rivierbedding en niet bij het toevoegen van nieuwe obstakels”, vindt directeur Petra Souwerbren van de Gelderse Natuur en Milieu Federatie. ,,Daarom wordt in heel Nederland gewerkt aan hoogwatergeulen, kribverlagingen en het terugleggen van dijken.” Ze vraagt zich af hoe Arnhem de bouwplannen kan uitleggen.

In de Arnhemse stadspolder komen maximaal 430 woningen. In het plan wordt meer ruimte gemaakt voor de rivier. Dat is ook de reden dat Rijkswaterstaat er vooralsnog positief over oordeelde. De waterschappen denken er anders over. Zowel Rijn en IJssel als Rivierenland vindt de bouwplannen ‘gevaarlijk’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.