Milieuzone Arnhem is tijdens de zomer enkele weken uitgeschakeld.
Volledig scherm
Milieuzone Arnhem is tijdens de zomer enkele weken uitgeschakeld. © Erik van 't Hullenaar

Milieuzone Arnhem even uitgeschakeld: ook diesels twee weken welkom in de stad

ARNHEM - De milieuzone van Arnhem is komende twee weken toegankelijk voor alle verkeer, dus ook voor diesels van voor 2005. Dat heeft alles te maken met de wegwerkzaamheden aan de Pleijroute.

De provincie Gelderland begint maandag 8 juli met de wegwerkzaamheden aan de N325 of Pleijroute van Gelredome tot het Velperbroekcircuit. Er is een omleidingsroute vanaf het Nijmeegseplein, over de John Frostbrug en dan via de centrumring richting Apeldoornseweg naar de A12. Om te voorkomen dat diesels van voor 2005 vastlopen is de milieuzone die over de centrumring loopt opengesteld voor alle verkeer.

Vrachtwagens

Arnhem heeft per 1 januari 2019 een milieuzone ingesteld voor personenauto's op diesels van 14 jaar en ouder. Er was al een verbod op in deze zone voor oude vrachtwagens. 

De gemeente klapt maandag de borden om en er worden geen boetes uitgeschreven. Deze situatie duurt twee weken. 

Augustus

Ook aan het eind van de zomer schakelt Arnhem de milieuzone even uit. Vanaf donderdag 15 augustus tot maandag 26 augustus is er een omleiding van de A12 door het centrum naar het Nijmeegseplein. Ook dan geldt dat oude diesel personen- en vrachtwagens ongehinderd kunnen doorrijden op de Arnhemse centrumring.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.