Dronebeelden van de Geitenkamp in Arnhem, waar tal van sociale huurhuizen werden opgekocht door multimiljonair George Soros.
Volledig scherm
Dronebeelden van de Geitenkamp in Arnhem, waar tal van sociale huurhuizen werden opgekocht door multimiljonair George Soros. © Paul Rapp

Miljoenenwinst miljonair Soros op Arnhemse huurwoningen brengt GroenLinks keihard in aanvaring met oud-SP-wethouder Gerrie Elfrink

ARNHEM - De miljoenenwinst die de Hongaars-Amerikaanse multimiljonair George Soros heeft gemaakt met 216 Arnhemse sociale huurwoningen heeft geleid tot een harde aanvaring tussen GroenLinks en de SP in de stad. GroenLinks verwijt oud-SP-wethouder Gerrie Elfrink dat hij indertijd zijn toestemming heeft gegeven tot de verkoop aan Soros.

12 reacties

 • Joris Driepinter

  2 jaar geleden
  Nou, men kan natuurlijk nog iets doen: alle bewoners organiseren en alle woningen toetsen aan het puntensysteem... Indien de huren dan daadwerkelijk te hoog zijn, dan massaal naar de rechter... Daarnaast zou winst uit woningbeheer snoeihard moeten worden belast, voor woningen waar je niet zelf in woont, behalve dan door pensioenfondsen die voor het algemeen belang (dienen) te werken.
 • Roelof W Benecke

  2 jaar geleden
  de huren werden destijds verhoogd daar de woonstichting en gemeente Arnhem meer diversiteit in de Geitenkamp wilden zien: te veel werkelozen, meer werkende mensen met hogere inkomens, weet ik nog wel. Of was dat een leugentje om bestwil?
 • Ruben Driessen

  2 jaar geleden
  Iedereen aan de bedelstaf voor een paar snelle grijpstuivers (73.000 euro per woning). Ook destijds ver onder de marktprijs. Volgens mij is er gekozen voor het ‘gemak’ van verkopen aan één partij ipv dit proces even goed (sociaal) doordenken en vastleggen.
 • JP Slot

  2 jaar geleden
  En om de aandacht van het échte probleem af te leiden gaan de dames en heren politici even een robbertje welles-nietes spelen.
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Naïef en ongelofelijk incapabel... zo kun je het hele Nederlandse ambtenarenkorps wel samenvatten. Altijd mosterd na de maaltijd, en het altijd maar weer ‘geschokt’ zijn als de zoveelste miskleun boven water komt. Misschien helpt het om eens meer naar de burger luisteren ipv alleen maar naar lobbyclubs, bedrijven en investeerders.