Malburgen gezien vanaf het Bruishuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Malburgen gezien vanaf het Bruishuis. © Marina Popova

Minder scheefwoners? In deze Arnhemse wijk willen ze er juist méér

ARNHEM - Zorg dat mensen met een hoog inkomen in de wijken met sociale huurwoningen blijven. Daarmee voorkom je dat wijken als Malburgen afglijden, aldus Walter Klein Nienhuis van Bewonersbedrijf Malburgen.

11 reacties

 • Titus

  3 jaar geleden
  Nou, die partij ideeën zijn ook niet de waarheid, ze praten veel over wat ze niet nakomen. Zie dit woon probleem niet snel opgelost of veranderd worden! Helaas.
 • Marco

  3 jaar geleden
  Eens. Slecht beleid.Het lijkt hier we op een gemiddelde grote stad in de USA.Een verkeerde afslag en je zit in een getto.Levensgevaarlijk.Daar schaar ik Malburgen intussen ook onder.Wat een pauperzooi is het daar.Dat hebben ze in de wijk Klarendal toch veel beter geregeld.Duurdere woningen gaan daar redelijk goed samen met sociale huur.
 • Bearspear

  3 jaar geleden
  Alsof alle mensen met een laag inkomen asociaal zijn ?  Het zit hem vooral in het karakter, wat voor mentaliteit heb je en ben je in het bezit van wat gemeenschapsgevoel. En er moet hard worden opgetreden tegen aso's die de boel vervuilen, ruzie maken, rondscheuren met auto's en brommers en meer van dat soort ellende. Mensen met meer geld gaan echt niet in een tuigbuurt wonen als de autoriteiten het laten afweten.
 • Frietje

  3 jaar geleden
  Precies dit. In een deel van mijn wijk is een groot probleem met verpaupering, waardoor er nu voor dat deel een regel is dat je er met een strafblad, of als je bekend staat als overlastpleger, niet mag wonen. Gevolg; de kinderen van deze lageinkomensgezinnen gaan op zichzelf wonen in de dichtsbijzijnde omliggende straten (die waar ik woon, waar het tot 2 jaar geleden gewoon netjes en sociaal was. De zogenaamde tokkies wilden hier niet wonen want net te ver uit de buurt van papa en mama, maar nu opeens de dichtstbijzijnde optie) waardoor ook deze straten in rap tempo verpauperen. 
 • RemcoG

  3 jaar geleden
  Maar dit lijkt me vooral een probleem van een wijk met 100% sociale woningbouw. Met sociale woningbouw en allerlei soorten koopwoningen door elkaar krijg je dit niet.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Arnhem e.o.