Het Arnhemse Spijkerkwartier hield in oktober een herdenking voor de omgekomen oud- docent Jan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Arnhemse Spijkerkwartier hield in oktober een herdenking voor de omgekomen oud- docent Jan. © Rolf Hensel

Minderjarige pedojagers kunnen maximaal 2 jaar celstraf krijgen voor dood Jan (73)

,,Elke jonge dader verdient een tweede kans, maar met een strafblad sta je wel 3 -0 achter.’’ Mariëlle Bruning, hoogleraar jeugdrecht aan de Universiteit van Leiden beantwoordt vragen over de minderjarige pedojagers.

7 reacties

 • Junior Link

  8 maanden geleden
  Er bestaat ook nog zoiets als een Pij maatregel(jeugd tbs) dat in combinatie met 2 jaar detentie zal ze misschien een beter inzicht geven in dit achterlijke gedrag
 • B Peeters

  8 maanden geleden
  Een taakstraf je is niet voldoende als ze zo vaak in de fout zijn gegaan. Minstens maanden lang vastzetten, fatsoen, geweten en moraal bij proberen te brengen door intensieve begeleiding. Flink aanpakken dat jaartje. Ook een flinke schadevergoeding laten betalen daar moeten pa en ma van deze lieverdjes maar voor opdraaien. En niet weg laten komen met een paar duizend euro, nee ze moeten jarenlang voelen dat ze in de opvoeding goed tekort zijn geschoten.
 • Colijn van Aanris

  8 maanden geleden
  Vroeger werd dit soort tuig in de arena gesmeten, als vermaak en ter educatie.
 • johan Barn

  8 maanden geleden
  "uit detentie komt vaak weinig goeds"? euhm? ok? het hoeft ook niet goed te zijn voor de dader? het is voor de maatschappij dat bepaalde criminelen worden opgesloten. dat ze nu met 3-0 achter staan hebben ze ook aan zichzelf te danken. pedofilie is nooit goed te praten, moord daarentegen ook niet.
 • Sjors Boymans

  8 maanden geleden
  Ze worden verdacht van 9 mannen te hebben uitgelokt en mishandeld dus dit was geen eenmalige fout of uit de hand gelopen ruzie. Maar bewuste acties en doelgericht slachtoffers zoeken. Als je zoiets doet sta je sowieso al met 3-0 achter in de samenleving ongeacht welke straf je krijgt.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.