Een impressie van de uitbreiding van Museum Arnhem door Benthem Crouwel Architects.
Volledig scherm
Een impressie van de uitbreiding van Museum Arnhem door Benthem Crouwel Architects. © Benthem Crouwel Architects.

Minimaal 20 miljoen nodig voor vernieuwing Museum Arnhem

ARNHEM - Er is minimaal 20,5 miljoen euro nodig om het nieuwe Museum Arnhem te realiseren dat de stad zo graag wil en waarvoor 15 miljoen euro is uitgetrokken. De kosten van de vernieuwing van het museum voor moderne kunst zouden zelfs nog kunnen oplopen tot 22,5 miljoen.  

28 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  De overschrijdingen zijn  het gevolg van  de grillen van de vrije markt. Daar moet een oplossing voor komen maar wie nu de locatie boven aan de Rijn loslaat is die voor altijd kwijt en dat is eeuwig zonde. Juist die unieke lokatie en pand maakt dat MMA afwijkt van de rest. Wie wel eens in het Arnhems Museum is geweest weet ook dat V&D of Rembrandt totaal ongeschikt is als kunstmusuem met de aanwezige collectie. Ja het is weer gemeenschapsgeld want we hebben hier geen systeem van grote kunstsponsporen maar het is wel een investering in de toekomst van de stad.
 • EenOptimist

  5 jaar geleden
  Weer iets uit de erfenis van de grote verspiller, gooi plat dat witte onding. Nog geen 150 duizend bezoekers per jaar...reken maar uit wat het opleverd....NIETS dus
 • Waarom

  5 jaar geleden
  Gerrie bedankt.
 • Lian

  5 jaar geleden
  Als een ondernemier dit soort beslissingen neemt was deze allang failliet geweest! Dit is onverantwoord geld uitgeven, dat wij als belastingbetaler op moeten brengen. Verantwoordelijk wethouder GE had zijn conclussies allang moeten trekken en aftreden. Nu laat hij de volgende coalitie met de financiële gevolgen zitten!  Net zoals Focus en verbouwing Musis, daar zal ook steeds weer geld bij moeten.Dus.. Niet nog meer kosten maken en kijken waar het museum kan worden ondergebracht, in een bestaand gebouw, zoals het oude Rembrandttheater, of oude V&D pand. Beiden goed bereikbaar!
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  En Rembrandt theater als locatie?

In samenwerking met indebuurt Arnhem