Een bouwplaats in De Lier.
Volledig scherm
Een bouwplaats in De Lier. © Thierry Schut

Minister: goedkoper of niet, we gaan niet méér huizen bouwen in Oost-Nederland

ARNHEM - Woningbouwplannen voor de Randstad worden niet verplaatst naar het oosten. Omdat bouwen hier goedkoper is, riepen de provincies Gelderland en Overijssel het Rijk op om toch vooral hier huizen neer te zetten, niet in de Randstad. Maar dat ziet de minister niet zitten. 

19 reacties

 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Waarom niet? Het is leuk wonen in plaatsen als: Doetinchem, Varsseveld, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Eibergen, Ruurlo, Vorden, Borculo en Lochem. Daar kan volop gebouwd worden.
 • Louis Jansen

  1 maand geleden
  Gelukkig eens positiefs nieuws uit Den Haag. De concentratie naar bouwen in het oosten creëert alleen maar hier, een nieuw probleem. Laat ze lekker in het westen blijven wonen, wilden ze toch zo graag om er meer werk te vinden? Wij waren toch alleen maar die domme boeren uit het oosten i.p.v. de wijzen?. Zelf gependeld in het verleden tussen Rotterdam en het oosten. Concentratie bij ons in het oosten/? Neen, dan hebben we over een aantal jaren hier de problemen. Naar het noorden? Echt niet.
 • wim Rikken

  1 maand geleden
  Een politiek antwoord we gaan niets extra doen omdat het al geregeld is met de nieuwe locatie in het oosten bij Arnhem. Nijmegen Zwolle en drie hoek Zwolle Apeldoorn en Deventer. Waar bouwen ze dan in het westen.
 • Jan den Tien

  1 maand geleden
  Den Haag zit er lang niet meer voor haar eigen burgers. Dat is wel gebleken de laatste tijd. Maar al helemaal niet voor de burgers uit het oosten.
 • JP Slot

  1 maand geleden
  Ik wordt altijd wantrouwig van zo’n pertinente ontkenning. De boel in slaap sussen en ondertussen de bouwplannen in gang zetten…….?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.