Ferd Grapperhaus en Ahmed Marcouch in gesprek met hulpverleners in Arnhem, donderdag.
Volledig scherm
Ferd Grapperhaus en Ahmed Marcouch in gesprek met hulpverleners in Arnhem, donderdag. © Ahmed Marcouch

Minister Grapperhaus bezoekt familie slachtoffers flatbrand in Arnhem

ARNHEM - Minister Ferd Grapperhaus heeft vanochtend gesproken met de familie van de slachtoffers van de fatale flatbrand in Arnhem. Dat gebeurde tijdens een werkbezoek dat de minister donderdag aan de stad bracht.

Bij fatale flatbrand op het Gelderseplein op 1 januari kwamen een vader en zoon om het leven. Donderdagochtend was er in een Arnhemse sporthal een bijeenkomst met betrokken hulpverleners en familie van de slachtoffer. Hierbij waren ook minister Grapperhaus en burgemeester Ahmed Marcouch aanwezig. Tijdens de bijeenkomst spraken de hulpverleners met de Arnhemse familie over de gebeurtenissen van de tragische nacht.

Ook sprak de minister zijn waardering uit voor de inzet van de hulpverleners tijdens de brand op nieuwjaarsnacht. De bijeenkomst heeft op burgemeester Marcouch ‘een diepe indruk achtergelaten', zo laat hij in een tweet weten. 

Werkbezoek

Minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie houdt een toespraak tijdens de conferentie over radicalisering in Burgers' Zoo.
Volledig scherm
Minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie houdt een toespraak tijdens de conferentie over radicalisering in Burgers' Zoo. © ANP

De minister van Justitie en Veiligheid bracht donderdag een werkbezoek aan de provinciehoofdstad. In de ochtend stond het gesprek met de bij de ramp betrokken hulpverleners en familie van de slachtoffers op de agenda. 

Daarna bracht hij een bezoek aan de politie om te praten over de ontwikkelingen rondom innovatie. In de middag was hij een van de sprekers op een congres van de gemeente Arnhem over radicalisering in Burgers’ Zoo.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.