Volledig scherm
Minister Ingrid van Engelshoven komt aan op het Binnenhof in Den Haag. © ANP

Minister Van Engelshoven wil meer weten van cultuursector in Arnhem en Nijmegen

ARNHEM/NIJMEGEN - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap brengt maandag een werkbezoek aan Arnhem. De bewindsvrouwe is nieuwsgierig naar de mode- en cultuureducatie in de Gelderse hoofdstad en wil meer weten over 025, de culturele samenwerking tussen Arnhem en Nijmegen.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem zal Van Engelshoven ontvangen in Fashion Center Arnhem, FACE. Vervolgens gaat de minister op stap met de Arnhemse wethouder van Cultuur, Hans de Vroome. Zo wonen ze een les taal en woordenschat op de Hugo de Grootschool bij en bezoeken ze popcentrum Jacobiberg.

Daar zullen vertegenwoordigers van instellingen uit Arnhem en Nijmegen op gebied van talentontwikkeling in de popmuziek, jeugdtheater en -dans met Van Engelshoven in gesprek gaan. Het gaat dan onder meer over Luxor Live, Doornroosje, Poppunt Gelderland, De Nieuwe Oost, Kwatta en Stadsschouwburg Nijmegen). Noël Vergunst (wethouder Cultuur in Nijmegen) en Gelders gedeputeerde Josan Meijers zijn daar ook bij.

Verder gaat Van Engelshoven in gesprek met vertegenwoordigers van de Lauwersgracht Alliantie; Het Gelders Orkest, Musis en Stadstheater Arnhem, Toneelgroep Oostpool en Introdans. De laatste drie zouden graag op de plek van de huidige schouwburg aan het Koningsplein in één gebouw trekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Eusebiuskerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’
  PREMIUM
  VIDEO

  Eusebius­kerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’

  ARNHEM - De Eusebiuskerk van Arnhem is dezer dagen het strijdtoneel van drilboren. ,,Het lijkt wel oorlog hier”, lachen de mensen die de grootscheepse restauratie van de kerk in gang hebben gezet vol ontzag. Het eerste gat voor de toekomstige ingang aan de zuidzijde op de Markt is al uitgehakt. Volgende week volgt de tweede gat voor de nieuwe ingang aan de noordzijde, tegenover restaurant Arnhems Meisje.
 2. ‘Marcel van Roosmalen is meer humorist dan journalist en juist daarom lees ik hem graag’
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Marcel van Roosmalen is meer humorist dan journalist en juist daarom lees ik hem graag’

  Tegenwoordig wordt er veel gevochten. Niet op straat, maar op social media. Niet met de vuisten, maar met woorden en emoticons. Gestreden wordt er tegen de beeldvorming. Friezen zijn geen racisten, Forummers geen nazi’s, islamieten geen terroristen, homo’s geen vrouwen in mannenlijven. ,,Mensen moeten stoppen mij in een hokje te stoppen”, hoorde ik iemand hokjesstoppers in een hokje stoppen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.