Thomas Verheij begeleidt een deelnemer aan het beweegprogramma X-Fittt.
Volledig scherm
Thomas Verheij begeleidt een deelnemer aan het beweegprogramma X-Fittt. © Erik van 't Hullenaar

Ministerie onder indruk van Arnhems X-Fittt

ARNHEM - Het in Arnhem ontwikkelde beweegprogramma X-Fittt heeft de aandacht getrokken van het ministerie van Volksgezondheid. In de ogen van het ministerie kan X-Fittt een van de middelen zijn om het nationale probleem van overgewicht aan te pakken.

Het beweeg- en leefstijlprogramma X-Fittt draait in Arnhem sedert 2014 in de sportscholen van Formupgrade, gerund door Thomas Verheij. Inmiddels zijn enkele honderden mensen uit Arnhem en omgeving er al in geslaagd om dankzij X-Fittt van veel van hun kwalen en overtollig gewicht af te komen.

Programma
Bij X-Fittt werken deelnemers in groepen en onder begeleiding gedurende twaalf weken aan hun lijf en conditie. Deelnemers moeten bijhouden wat ze eten en drinken en hoeveel ze hebben bewogen. Er zijn voortdurend weegmomenten om de progressie te meten.

Ondersteuning
X-Fittt is één van de zeven maatschappelijke initiatieven die komend halfjaar door het ministerie van Volksgezondheid worden ondersteund in hun verdere ontwikkeling. Uiteindelijk blijven komende zomer vier winnende ideeën over.

Erkenning
Thomas Verheij is blij met de landelijke erkenning. „We zaten eerst bij de beste 60, toen bij de beste 15 en nu bij de beste zeven maatschappelijke initiatieven. Dat we zo ver zijn gekomen, beschouw ik als onze grootste prestatie tot nu toe.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.