Mireille Ridderbosch woont met haar zoontje Richyano op Oostappen Vakantiepark Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Mireille Ridderbosch woont met haar zoontje Richyano op Oostappen Vakantiepark Arnhem. © Gerard Burgers

Mireille woont permanent op Vakantiepark Arnhem: ‘Ik moet verhuizen, maar waarheen dan?’

ARNHEM - De rust is na het vakantieseizoen teruggekeerd op Vakantiepark Arnhem. Circa negentig volwassenen en kinderen zijn achtergebleven. Zij brengen noodgedwongen de koude, natte winter door in hun mobile homes zonder isolatie. Mireille Ridderbosch is één van hen. ,,Ik moet verhuizen, maar waarheen dan? Wanneer neemt de gemeente me een keer serieus?”

20 reacties

 • Ivanka van der Reest

  2 maanden geleden
  Makkelijk gezegd Hennie Brouwer. Ze is dakloos geweest, staat in het artikel. Haar meettijd had van 1995 kunnen zijn maar helaas. Ik spreek uit ervaring dat je om allerlei overmacht redenen dakloos kan worden, daar zal ze niet voor gekozen hebben. Waarschijnlijk zal dat ook de reden zijn dat ze op een vakantiepark noodgedwongen is komen te wonen. En in die 7 jaar had ze niets gekund, want Entree werkt met meettijd. Met 1 jaar meettijd maak je nergens kans op. Met 7 ook niet. Met loting hoogstens
 • Hennie Brouwer

  2 maanden geleden
  Dat is makkelijk gezegd Anne Schoen. Deze dame wist al die tijd dat er niet permanent gewoond mocht worden op het park. Een urgentieverklaring gaat echt een stap te ver. Veel mensen moeten knokken voor een urgentieverklaring. Het zou een bittere pil zijn als zij er wel 1 krijgt omdat ze al die jaren nauwelijks tot geen actie heeft ondernomen voor andere woonruimte. Mensen, die de reguliere weg volgen, en niet de media erbij halen, moeten het zelf met veel moeite en bewijslast zien te regelen.
 • Sjors Boymans

  2 maanden geleden
  Het is onderhand al heel veel jaren bekend dat wonen op een vakantiepark niet is toegestaan. Dus weet je dat je er een keer vanaf moet. En meer recht op een woning kan je niet afdwingen met een zielig verhaal. Gewoon met als de rest op de wachtlijst en buiten je wensenlijstje kijken. En dan elke asielzoeker zomaar een huis krijgt is volledig nergens op gebaseerd. Waarom anders overvolle azc en tentenkampen.
 • Anne Schoen

  2 maanden geleden
  Wat vreselijk triest om te zien hoe sommigen hier reageren zeg, het licht in de ogen van een ander niet gunnen. Je kent het verhaal helemaal niet, hoezo dan zo hard oordelen? Walgelijk gewoon. Wat is een deel van Nederland toch hard en kil geworden. Ik wens Mireille veel succes, hopelijk kan ze urgentie krijgen net als de andere bewoners van het vakantiepark.
 • Hennie Brouwer

  2 maanden geleden
  Och, och wat maken we er weer een triest verhaal van. Deze dame woont al 7 jaar op het park. Wat heeft ze tussentijds gedaan om andere woonruimte te vinden. Niet alleen de gemeente de schuld geven maar ook bij jezelf te rade gaan. Het was wel makkelijk op deze manier. Kop in het zand gestoken totdat het serieus werd. Ga zoeken buiten je comfortzone en hou je niet vast aan Entree.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.