Volledig scherm
PREMIUM
Renald Majoor. © Foto Raphael Drent

Misbruikte Vitesse-voetballer is nu luisterend oor voor lotgenoten

ARNHEM - Het leven van Renald Majoor staat nog volop in het teken van seksueel misbruik, een jaar nadat hij openlijk zei te zijn aangerand als jeugdspeler bij Vitesse. Met zijn stichting De Stilte Verbroken timmert hij flink aan de weg.

Het zijn drukke tijden voor Renald Majoor (35). Vrijdag (13 juli) gaat hij trouwen, met de vrouw die hem naar de Achterhoek deed verhuizen. 

Maar het merendeel van zijn vrije tijd wordt opgeslokt door wat een jaar geleden zijn grote missie is geworden: misbruik in de sport zo veel mogelijk voorkomen en slachtoffers daarvan bijstaan. ,,Het geeft me heel veel energie om me daar voor in te zetten’’, vertelt hij aan de eettafel in zijn huis in Wehl.

Geen oud zeer

Hij is een dag in de week minder gaan werken als kok in Arnhem om zo meer tijd te hebben voor zijn missie. Tijd om gesprekken te voeren over dit gevoelige onderwerp, met vertegenwoordigers van sportbonden en sportclubs, met spelers, trainers, journalisten.

Die inspanningen hebben succes. Morgen tekent Majoor een samenwerkingsverdrag met Vitesse, de club die zijn hem ooit de mogelijkheden gaf zijn talent te ontwikkelen, maar ook de club die niet kon voorkomen dat Majoor op zijn twaalfde seksueel werd misbruikt door een teamleider. Dat werd destijds binnenskamers gehouden. Dat had overigens bij een andere club net zo goed kunnen gebeuren, denkt Majoor.  Er is geen sprake van oud zeer.

De Arnhemse club gaat Majoor en zijn stichting op allerlei manieren steunen. ,,Zo mogen we gebruik gaan maken van de trainingsaccommodatie op Papendal, bijvoorbeeld om evenementen te organiseren.’’ Vitesse wilde hem eerder als ambassadeur aanstellen, maar zijn stichting gaat die rol op zich nemen voor veel meer sportclubs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.