Mobiele eenheid leidt fans FC Basel de Arnhemse binnenstad uit

updateARNHEM - Tientallen politiemensen in uniform, in burger, te paard en met honden hebben de  kleine supportersschare van FC Basel donderdagavond zonder al te veel problemen van de Jansplaats naar het Gele Rijdersplein gedreven. De fans zijn in de stad vanwege het treffen vanavond met Vitesse in GelreDome (20.00 uur) in de voorronde van de Europa League.

De enkele honderden voetbalfans zongen provocatief strijdliederen en staken hun armen in de lucht tijdens hun tocht over het Jansplein, maar ze hielden zich koest.

Snel werden ze op het Gele Rijdersplein rond 18.30 uur in de een aantal bussen geleid, die onder politiebegeleiding naar het GelreDome reden.Bij aankomst zouden de supporters een voor een worden gefouilleerd.

Grimmige sfeer

Volledig scherm
Fans van FC Basel op het Gele Rijdersplein in Arnhem. © DG

Een deel van de middag brachten de Baselfans deel op de Jansplaats, die was ingericht als fanzone. Al snel ontstond daar een grimmige sfeer waardoor er geen sprake was van een feestelijk karakter. De politie sloot het plein hermetisch af. De supporters konden niet verder de stad in. Onder politiebegeleiding waren ze eerder op de middag van de Korenmarkt naar de fanzone gebracht.

De mobiele eenheid van de politie in Arnhem heeft donderdagmiddag een groep van zo'n vijftig supporters van FC Basel ingesloten op de Jansplaats. Daar is een fanzone ingericht voor de Zwitserse club, die donderdagavond in GelreDome speelt tegen Vitesse.

De autoriteiten in Arnhem verwachtten maximaal zo'n 500 voetbalfans uit Zwitserland voor de wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League, maar gaan er inmiddels vanuit dat er hooguit zo'n 300 naar Arnhem zullen komen.

Volledig scherm
Politie te paard op weg naar de FC Basel-supporters op de Jansplaats. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.