Volledig scherm
Impressie van State of Fashion in Arnhem. Foto: Rolf Hensel © Rolf Hensel

Mode-evenement State of Fashion sluit af met grote kledingruil en goedkope entree

ARNHEM - Het buitenterrein van het mode-evenement State of Fashion aan de Nieuwe Kade 1 in Arnhem wordt volgend weekeinde omgetoverd tot één grote kledingruilbeurs. Mensen die kleding inleveren krijgen knopen waar ze 'nieuwe' kleding mee kunnen aanschaffen.

En voor slechts 7,50 euro kunnen bezoekers vervolgens op zaterdag 21 en zondag 22 juli doorlopen en de State of Fashion in De Melkfabriek bezoeken en gratis aan rondleidingen deelnemen. ,,Onze geste aan Arnhemmers die de entree van 15 euro toch te hoog vonden om de expositie te zien’’, zegt hoofd projecten Esther Muñoz Grootveld.

Tips 

Volledig scherm
State of Fashion. Foto: Rolf Hensel © Rolf Hensel

Ze krijgen er gratis tips hoe je een nieuwe garderobe kunt samenstellen met kleding uit je eigen kledingkast. ,,Ook krijgen ze het advies kledingstukken met een vriend of vriendin te ruilen die je weer met je eigen kleding kunt combineren", zegt Muñoz Grootveld.

Daarnaast wordt tijdens een workshop van Button Masala getoond hoe mensen met alleen het gebruik van een knopen en elastiekjes een outfit er weer net even anders uit kan zien.

Enthousiast

Muñoz Grootveld is tevreden over het verloop van State of Fashion dat op 1 juni is begonnen. De organisatie hoopte op 25.000 bezoekers voor de expositie in Arnhem en andere evenementen. Dat aantal wordt volgens verwachting gehaald. 10.000 bezochten tot nu toe de tentoonstelling in De Melkfabriek. De organisatie hoopte op 12.500. ,,Dat kan nog goed komen’’, zegt ze.

Blij is ze dat bezoekers razend enthousiast over de tentoonstelling waren. ,,Wij hebben hen laten zien hoe de wereld er al over vijf tot tien jaar uit kan zien. Dan draag je misschien al kleding gemaakt van gebruikt plastic, het restant van sinaasappelschillen of van je eigen afval. Die boodschap hebben wij kunnen overbrengen.’’

Volledig scherm
State of Fashion. Foto: Rolf Hensel © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.