Volledig scherm
Modeontwerpster Iris van Herpen © ANP

Modeontwerpster Iris van Herpen curator festival Le Guess Who?

ARNHEM/WAMEL - Modeontwerpster Iris van Herpen is één van de gastprogrammeurs van de komende editie van het internationaal toonaangevende muziekfestival Le Guess Who?

De organisatie heeft vandaag (donderdag) de lijst van de curatoren bekendgemaakt, die een deel van het programma gaan samenstellen. 

Iris van Herpen, oud-studente van de mode-opleiding van ArtEZ in Arnhem en geboren in Wamel, is één van Nederlands meest vooruitstrevende ontwerpsters, die diverse prijzen won voor haar ontwerpen, gaat samen met haar partner, geluidskunstenaar Salvador Breed, een lijst met bands en popartiesten voordragen om op te treden in Utrecht. Van Herpen ontwierp ondermeer voor de artiesten Björk, Beyoncé en Solange Knowles.

Curatoren

Andere curatoren zijn de voor een Grammy genomineerde Malinese zangeres en actrice Fatoumata Diawara, de Noorse multidisciplinaire artiest Jenny Hval, de elektronische producer The Bug, de New Yorkse avanat-gardecomponist Patrick Higgins en de psychedelische krautrockband Moon Duo.

Het is de bedoeling dat de curatoren een eigen programma met optredens samenstellen van hun inspiratiebronnen en gelijkgestemde artiesten. Het gaat hierbij om zowel gevestigde muzikanten als nieuwe, opkomende acts.

Muziek, dans en beeldende kunst

Het vierdaagse Le Guess Who? is breder dan muziek. Ook dans, performances en beeldende kunst behoren inmiddels tot het programma. Vorig jaar trok de organisatie de Italiaanse actrice Asia Argento aan als gastprogrammeur. Argento trok zich later terug nadat ze in de media beschuldigd werd van seksueel ontoelaatbaar gedrag. Wel traden de bands en artiesten op die in overleg met haar waren geprogrammeerd.

De 13e editie van Le Guess Who? vindt plaats van 7 tot en met 10 november.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.