Volledig scherm
Bij de overval in 2016 werd een 78-jarige Arnhemse onder schot gehouden. © Shutterstock

Mogelijk meer mensen betrokken bij gewelddadige overval op Arnhemse

ARNHEM - Bij een gewelddadige overval op een bejaarde Arnhemse in 2016 komen nieuwe betrokkenen in beeld. 

Het betekent dat er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe opening is gevonden in de zaak, dat bleek dinsdag tijdens de tussentijdse zitting in de Arnhemse rechtbank.

De opening is 'gecreëerd' door de Purmerendse hoofdverdachte Ben A. Zijn verklaringen zouden leiden naar een of meerdere betrokkenen uit Noord-Holland, volgens de openbaar aanklager. ,,Er is een kans dat er tijdens de volgende zitting veel meer duidelijk is.’’

Aan haar haren naar boven

De destijds 78-jarige Arnhemse vrouw werd in mei 2016 geslagen, aan haar haren naar boven getrokken en vastgetapet aan een stoel, waarna de mishandeling 'gewoon' doorging. Een van de overvallers hield de vrouw onder schot, terwijl de andere in de villa op zoek ging naar spullen. De overvallers zouden ruim twee ton hebben buitgemaakt.

De Purmerendse verdachte die gisteren in de rechtbank aanwezig was, werd gepakt op basis van beelden van opsporing verzocht, onder andere na verklaringen van een ex-vriendin. De man zei de auto waarmee de overval was gepleegd te hebben gestolen, maar de vrouw niet te hebben overvallen, omdat er te veel beveiliging bij de woning aanwezig zou zijn.

'Heb het niet gedaan'

,,Het is voor mij slikken, slikken, slikken. Ik heb het echt niet gedaan. Ik ben geen overvaller, alleen af en toe een gelegenheidsdief. Ik vind de bewijsvoering geforceerd. Elk klein stukje negativiteit wordt in het dossier geduwd. Ik vind dat ik meer dan genoeg heb gezeten, het is mijn tijd om naar huis te gaan.’’

De rechters weigerden mee te werken aan dat verzoek.

Quote

Ik ben geen overvaller, alleen af en toe een gelegen­heids­dief

Ben A.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.