Mondkapjesadvies zorgt voor tweedeling in Gelderse winkels: ‘Geen moment aan gedacht’

videoHet is wennen voor Gelderlanders, dat dringende advies van het kabinet mondkapjes te dragen. In supermarkten loopt meer dan de helft van de klanten nog zonder rond. Anderen zweren er juist bij. ‘Wel zo veilig en een kleine moeite.’

28 reacties

 • Jan

  1 jaar geleden
  Een mondkapje kan helemaal niet verplicht worden, er is nog geen wet voor.
 • Patries

  1 jaar geleden
  U en ik zijn het enkel eens over mondkapjes. Ik pak mijn normale leven in 2021 ergens wel weer op. 
 • Patries

  1 jaar geleden
  Niet alle experts adviseren het. Er zijn er genoeg die juist mondkapjes afraden omdat ze bij incorrect gebruik juist het virus verspreiden. Die druppels zitten in het mondkapje, mensen pakken deze beet en het zit aan hun handen, prachtige kans op verspreiding. 
 • Patries

  1 jaar geleden
  Dat vuile mondkapje wordt afgedaan, opgevouwen, weggestopt in de jaszak en vervolgens pakken mensen vanalles vast. En dat is veiliger? Bij incorrect gebruik zijn mondkapjes van nul toegevoegde waarde. 
 • ruijter

  1 jaar geleden
  Ik zag vanmiddag een mevrouw haar mondkapje omlaag onder haar kin schuiven om een sigaret te kunnen roken, hoe ironisch als je weet dat er jaarlijks 20.000 mensen vroegtijdig sterven door roken, nee maar wel mondkapje op want dan ben ik beschermd tegen Corona. #goedbezig

 1. Per direct advies om mondkapje te dragen in winkels: zo gebruik je ze goed (en dit zijn de leukste)
  PREMIUM

  Per direct advies om mondkapje te dragen in winkels: zo gebruik je ze goed (en dit zijn de leukste)

  Per direct geldt in Nederland een dringend advies om mondkapjes te dragen in openbare binnenruimten. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagmiddag bekend in de Tweede Kamer. Winkels kunnen je verplichten er een op te zetten. Tot nu toe hadden alleen ov-reizigers een mondkapje nodig, maar de kans is groot dat grote groepen mensen nu mondkapjes aanschaffen. Waar moet je op letten bij het kopen? En als het even kan mag hij er ook een beetje leuk uitzien.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.